Welkom op Casa Leão: om er gast te zijn...


Omschrijving gebied

 

De omgeving met Rust, Ruimte en Ongerepte natuur

De villa is gelegen in midden-noord Portugal in de provincie Alta Beira aan de rand van een klein dorpje, Lamas. De omgeving voorziet in een mix van mooie (toeristisch nog bijna onontdekte) ongerepte natuur, heel mooie dorpjes in de karakteristieke Portugese plattelandscultuur met anderzijds alle noodzakelijke voorzieningen in de directe omgeving (zie foto’s).

De omgeving is een eldorado voor wandelaars. Vanuit een nabijgelegen camping zijn een aantal mooie wandelingen uitgezet. Maar de echte charme zit in het zelf ontdekken van de omgeving. Er zijn vele goede begaanbare verharde weggetjes. Maar u kunt ook kiezen voor moeilijkere wandelpaadjes over steile hellingen en ongerepte heidevelden. Heeft u zin in een kopje koffie? Ga richting een dorpje, bijna altijd vind u een lokaal cafeetje met heerlijke koffie tegen vooroorlogse prijzen. De lokale bevolking verovert bijna direct uw hart door hun eenvoud, charme en gastvrijheid.

Liefhebbers van flora en fauna komen ruimschoots aan hun trekken. Voorbeelden zijn: wilde orchideeen, roofvogels, raaf, nachtzwaluw, ijsvogel, hop, wielewaal, slangen, wilde zwijnen en vossen. De bloeiende brem en de heidevelden in het voorjaar zorgen voor een overweldigende natuurbeleving. De zuiverheid van de lucht is af te lezen aan de alom aanwezige korstmossen.

De dichtstbijzijnde grotere plaatsen zijn Satäo (5km) en Villa Nova de Paiva (8km). Hier vindt u alle gewenste winkels en voorzieningen. In Viseu (37km) de districtshoofdplaats met zijn prachtig historisch centrum biedt veel uitgaansmogelijkheden en een modern winkelcentrum. Cultuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.

Iets buiten Viseu, op een heuvel krijgt u een 18 holes golfbaan aan met een wijdt uitzicht over deze stad en over de Serra da Estrela.

Het gebergte Serra da Estrela, een natuurgebied met schitterende vergezichten, bevindt zich op ongeveer een uur rijden. Stranden vind u in de omgeving van Aveiro (1,5 uur rijden) en het stuwmeer op ongeveer 20 km. De rivieren Rio Paiva en Vouga, ook in de directe omgeving, behoren tot de schoonste rivieren in Europa en zijn geliefd bij vissers. Ook hier zijn enkele mooie picknickplaatsen met mogelijkheden voor zwemmen en recreatie.

Historische steden zoals Porto en Coimbra en het portwijngebied langs de Rio Douro en het Spaanse Salamanca zijn via moderne snelwegen goed bereikbaar en een uitstekende bestemming voor dagtochtjes.

Sfeer van het gebied:

Het klimaat is hier mild. Het voorjaar begint vroeg, in maart bloeit de mimosa al en kunt op uw terras van de zon genieten. In de zomer schommelt de temperatuur ronde de 30 graden. S’avonds koelt het af en is het vanaf het terras heerlijk genieten van de ondergaande zon, de heldere sterrenhemel en het koor van krekels. In de wintermaanden (november tot februari) kan het soms een paar graden vriezen, maar meestal schommelt de temperatuur overdag rond de 10 à 16 graden. De bevolking is zeer vriendelijk en behulpzaam, men heeft alle tijd voor een praatje. Landbouw gebeurt veelal nog op de oude arbeidsintensieve manier, hetgeen een beeld van rust geeft. De overwegend katholieke bevolking houdt trouw de religieuze tradities in ere. Ook zijn er in de zomermaanden vele dorpsfeesten, waarvoor u zeker uitgenodigd zult worden.

Bereikbaarheid:

Per auto: vanaf Nijmegen 2000 km. De reis is goed te doen in 2 dagen autorijden en voert u langs een scala van Europese landschappen, wat zelden verveelt. Ook Portugal heeft een goed (snel)wegennet en zelden of nooit files.

Per vliegtuig: naar Porto vanaf diverse Europese vliegvelden. Het is vanaf Porto 175 km. rijden, vanaf Lissabon 360 km. Vanuit Porto kunt u ook met een luxe touringcar in 2 uur in Viseu zijn. Vanaf daar kunt u met een taxi naar uw bestemming rijden. Uiteraard is er op het vliegveld een scala aan autoverhuurbedrijven, boeken kunt u al vanuit Nederland.

Bij reservering wordt u een uitgebreide routebeschrijving toegestuurd.


© casaleao.nl 2009 | Valid CSS